НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк» передав свої активи в управління ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна»

Київ, 11 березня 2017 року З 11 березня 2017 року ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» управляє активами одного з найбільших недержавних пенсійних фондів в Україні, НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк». За підсумками розгляду пропозицій компаній з управління активами Рада фонду прийняла рішення

Київ, 11 березня 2017 року 

З 11 березня 2017 року ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» управляє активами одного з найбільших недержавних пенсійних фондів в Україні, НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк». За підсумками розгляду пропозицій компаній з управління активами Рада фонду прийняла рішення про вибір компанії ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна», що запропонувала найкращі умови.

«Управління активами НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк» для нас є честю і відповідальним завданням одночасно. Ми розробили і вже реалізуємо стратегію управління активами НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк», яка дозволить забезпечити приріст капіталу і отримати достатній рівень доходності при мінімальних ризиках, - сказала директор і управляючий активами ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» Юлія Кудряшова. − В управлінні активами недержавних пенсійних фондів ми завжди дотримуємося консервативної стратегії. Нашими головними цілями є збереження коштів учасників НПФ та отримання стабільного рівня доходу задля підвищення купівельної спроможності накопичень, а також підтримання достатнього рівня ліквідності для покриття зобов'язань фонду».

Вона підкреслила, що ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» вже має успішний досвід управління активами найбільшого в Україні відкритого недержавного пенсійного фонду. «Більше дев'яти років компанія управляє активами ВНПФ «Емерит-Україна», вартість активів якого на 31 березня 2017 року склала 138 млн грн. За період управління чиста вартість одиниці пенсійних активів учасників збільшилася майже в чотири рази», - сказала Ю. Кудряшова.

Довідка 

НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк» було зареєстровано як фінансову установу 14.02.2006 р. Засновником фонду є публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України». Фонд акумулює пенсійні накопичення співробітників АТ «Укрексімбанк». Вартість активів НТ «НКПФ ВАТ «Укрексімбанк» станом на 31.03.2017 року склала 178,4 млн грн, фонд входить в трійку найбільших недержавних пенсійних фондів України.

ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» надає послуги з управління активами інституційних інвесторів (недержавним пенсійних фондів, інститутам спільного інвестування і страховим компаніям). Компанія була зареєстрована 04.12.2007 р. та має ліцензії на здійснення професійної діяльності з управління активами інституційних інвесторів і адміністрування недержавних пенсійних фондів. Сумарна вартість активів під управлінням компанії станом на 31.03.2017 р. склала 334 млн грн. З кінця 2015 року ТОВ «КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна» входить до групи ICU.