Пояснення щодо дохідності НПФ під управлінням Upinvest у березні 2020 року

Шановні учасники НПФ!

Всі пенсійні фонди під управлінням компанії Upinvest дотримуються консервативної стратегії інвестування - майже 100% інвестицій складають інструменти з фіксованою дохідністю, депозити, державні та корпоративні облігації.

Відповідно до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, оцінка облігацій здійснюється за ринковою вартістю, яка змінюється щодня.

Підвищення ставок дохідності за державними облігаціями (ОВДП), яке відбулось як наслідок поточної економічної ситуації в Україні та світі, призвело до зниження вартості облігацій у портфелях фондів і відповідно негативної переоцінки вартості активів. З початку березня дохідність гривневих ОВДП зросла на 10%. Це не зменшує купонний дохід за облігаціями, а збільшує поточну дохідність портфелів фондів, яка до моменту погашення буде демонструвати вищу дохідність і компенсує поточну негативну переоцінку.

Більш детально про ОВДП та зміну дохідності читайте за посиланням: https://minfin.com.ua/ua/2020/03/17/42030910/

Ми слідкуємо за економічною ситуацією в Україні та на міжнародних ринках та у разі необхідності будемо приймати відповідні рішення для забезпечення позитивної реальної дохідності та збереження активів від знецінення.