ICU - лідер ринку управління активами 2019 року

Група ICU підбила підсумки управління локальними активами за 2019 рік. Активи інвестиційних і пенсійних фондів під управлінням ICU в Україні, з урахуванням успішної реалізації ряду проектів в області нерухомості та прямого інвестування, перевищують 2 млрд грн. Розмір і прибутковість фондів, як і раніше, є одними з найвищих на українському ринку.

 

«Наші пріоритети - спрощення доступу клієнтів до фінансових продуктів, діджиталізація та регіональна експансія. Минулого року ми впровадили онлайн системи доступу і платежів, зокрема, через платіжні системи Приват та Портмоне. Зараз ми вже підключилися і до Монобанку. Також ми суттєво розширили клієнтську базу в Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові. Все це стало основою високих показників у 2019 році», - прокоментував Костянтин Стеценко, співзасновник групи ICU.

 

Фонд Облігацій під управлінням ICU - найбільший у своєму сегменті в Україні, активи фонду - 219.9 млн грн, прибутковість за минулий рік становить 21.15%, що на 6% перевищує український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD) і більш ніж в 5 разів перевершують інфляцію за 2019 рік.

 

«Пенсійні активи під нашим управлінням зросли на 19% до 555 млн грн, за цим показником ми займаємо перше місце серед усіх КУА, які керують активами недержавних пенсійних фондів в Україні. При цьому прибутковість наших фондів вже четвертий рік поспіль випереджає інфляцію, попри консервативні стратегії інвестування», - зазначає Григорій Овчаренко, керівник локальними активами групи ICU.

 

 

Прибутковість НПФ. Відкриті НПФ «Династія», «Емеріт-Україна» і «Взаємодопомога» з прибутковістю 19.04%, 19.03% і 17.75% відповідно посіли 2, 3 і 4-е місця серед всіх зареєстрованих відкритих НПФ в країні, а корпоративний НПФ «Укрексімбанк» під управлінням ICU з показником 13.06% посів друге місце серед корпоративних пенсійних фондів.

 

 

Довідка.

 

Група ICU - незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

 

Заснована в 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи в розмірі понад 500 млн доларів США.

 

Засновники ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.