Частка ICU на ринку недержавного пенсійного забезпечення зросла до 18%

За результатами 2023 року група ICU збільшила свою частку на ринку недержавного пенсійного забезпечення з 17,8% до 18,2%.

Активи НПФ під управлінням ICU зросли на 20,7% до 890 млн грн. Загальний приріст активів всій пенсійної системи України минулого року склав 18% - до 4,88 млрд грн.

Вартість активів всіх фондів під управлінням ICU перевищила 3 млрд грн.

4 з 5 найкращих НПФ в Україні за дохідністю - фонди під управлінням ICU:

Династія – 21.3%,
Укрексімбанк – 20.4%,
Взаємодопомога – 20.1%,
Емерит-Україна – 19.4%,

Їх дохідність в 4 рази обганяє інфляцію у 2023 році, і майже в півтори рази - індекс 12-місячних гривневих депозитів UIRD.

НПФ Династія з ланки ICU за дохідністю є вже багаторічним лідером серед всіх НПФ в Україні, він є кращим на ринку за періоди рік/три/п’ять та десять років https://infogram.com/dohidnosti-npf-v-ukrayini-1hdw2jpkxrvxj2l?live

Всього в Україні працюють 58 НПФ. В управлінні ICU знаходиться 5 НПФ, з них 3 входять до ТОП-10 в країні за розміром активів:
Укрексімбанк – 394 млн грн; (4 місце в країні)
Емерит-Україна – 277 млн грн; (5 місце)
Династія – 208 млн грн (7 місце).


«Наша частка ринку у 2023 році зросла через збільшення клієнтської бази та рекордних внесків, а також високих результатів дохідності фондів. Ми керуємось зваженою інвестиційною стратегією. В умовах війни та обмежень на інвестиції за межі України, ми вимушені концентруватися на надійних та ліквідних локальних інструментах, тому ви в портфелях наших фондів не знайдете ризикових активів. В нас переважно ОВДП та депозити, невелику частку займають також корпоративні облігації надійних емітентів»,
- коментує Григорій Овчаренко, директор з управління локальними активами групи ICU.


У 2024 році група збереже стратегію інвестування з найнижчим ризиком та має затверджений план дій для подальшого збільшення активів фондів та збереження високих показників дохідності.

Довідка.

Група ICU – незалежна інвестиційна група з компетенцією на ринках, що розвиваються. Спеціалізується на інвестиціях в боргові інструменти, приватний акціонерний капітал, займається венчурними та фінтех-інвестиціями. На території України надає брокерські послуги та послуги з управління активами.

Засновники ICU – Макар Пасенюк та Костянтин Стеценко.