Термінове повідомлення для учасників НПФ, які отримують пенсійні виплати з використанням платіжних карток

Шановні учасники!

Звертаємо Вашу увагу на те, що на виконання пункту 5 Постанови Правління НБУ від 11.09.2017 р. №89 «Про затвердження нормативно-правових актів НБУ з бухгалтерського обліку», банківські установи України зобов’язані до 01.01.2019 р. забезпечити, зокрема, перехід на здійснення операцій фізичних осіб з використанням платіжних карток із застосуванням балансового рахунку 2620 АП «Кошти на вимогу фізичних осіб».

Таким чином, у разі, якщо раніше банківська установа обліковувала Ваші операції за картковим рахунком фізичної особи з використанням балансового рахунку 2625 АП «Кошти на вимогу фізичних осіб для здійснення операцій з використанням платіжних карток», то починаючи з 01.01.2019 р. операції фізичних осіб з використанням платіжних карток мають обліковуватись із застосуванням балансового рахунку 2620 АП «Кошти на вимогу фізичних осіб».

Відповідно,  банківські установи, мають змінити банківські реквізити (номер балансового рахунку) для здійснення операцій за Вашим картковим рахунком. При цьому, грошові кошти, що будуть спрямовуватись за старими (не зміненими) реквізитами, після 01.01.2019 р. не зможуть бути зараховані на Ваші рахунки і повертатимуться відправнику.

З метою запобігання випадків незарахування банківськими установами коштів у вигляді пенсійних виплат, звертаємось до учасників НПФ, які отримують пенсійні виплати з використанням платіжних карток, з наступним проханням:

  1. У разі надання Вами реквізитів для перерахування пенсійних виплат в яких, зокрема, балансовий рахунок розпочинається з 2625 - уточнити у відповідних банківських установах Ваші нові банківські реквізити;
  2. Якнайшвидше повідомити про змінені банківські реквізити карткового рахунку, для своєчасного та безперешкодного здійснення пенсійних виплат на нові рахунки учасників НПФ;
  3. Учасникам, які отримують регулярні виплати – звернутись до нас та укласти додаткові угоди до договорів про виплату пенсії на визначений строк.

З усіх вищевказаних питань просимо звертатись до «КУА – АПФ «Upinvest»:

за телефонами: (044) 207 37 60; (044) 207 37 64
або надсилайте ваші питання на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.